tiistai 9. toukokuuta 2023

Ristikettu Vilpastus Vipetyinen

Tässä on Vilpastus Vipetyinen. Hän on oikeasti ristikettu, mutta pystyy muuttumaan myös ihmishahmoon. Sitä hän usein tekeekin, sillä ristikettujen turkki on haluttu saalis ja oikeassa olomuodossaan hän olisi altis saalistukselle.


Tinja ja Vilpastus

Tinja ja Vilpastus

Vilpastus ja Miku mudassa seisomassa

Vilpastus ja Miku mudassa istumassa, koska muta on ihanaa!


Muta on ihanaa!

Vilpastus ja Miku

Iloista kewättä
t. Talviomena ja nuket


~~

Ristikettu on punaketun ja mustan muunnoksen mustaketun risteymä. Sen turkki on osittain punainen ja osittain musta. Ristiketun turkkia on aina pidetty hyvin arvokkaana sen harvinaisuuden vuoksi. Siksi ristikettu onkin aina ollut hyvin suosittu saalis. Mustakettu on myös harvinainen. Mustan ketun uskotaan olevan revontulten synnyn syypää. Tuliketun, joka on väriltään musta, uskotaan, sen juostessaan, turkin kiviin ja puihin osuessaan, säihkyvän ja nuo säihkeet yläilmoihin noustessaan ovat revontulia. Kansanuskomuksissa ketun emuu (eli kantaemo) on nimeltään Käreitär ja mustaketun emuu (ja tuliketun) on nimeltään Lukutar.

~~

ps. Tuo hiustyyli, mikä Vilpastuksella on, missä on otsatukka, sivuhiukset lyhyet ja muut hiukset pitkät, on nimeltään Hime-kampaus tai Hime cut. Hime on japania ja tarkoittaa prinsessaa.

~~

2 kommenttia:

  1. Tykkään näistä Bratz kuvista. Pidän myös siitä, että kertoilet paljon tuommoisesta mystiikasta ja perinteistä postauksissasi :)

    VastaaPoista