Nukkekotini ja pienoishuoneeni

Nukkekotini ja pienoishuoneeni

Suurin osa näistä sijoittuu kuvitteelliseen paikkaan, jonka nimi on Aavanniemi.

Kaikista pienoishuoneista ei ole kuvaa tai esittelyä.

Mittakaava kaikissa näissä on n. 1:16, eli nukke on n. 10 cm korkea. (Lundby-mittakaava)

~~Voikukanlehden kartano:

keskeneräinen Voikukanlehden kartano

Ensimmäinen nukkekotini Voikukanlehden kartano (Lyhennettynä Voikon kartano) on vasta rakennusvaiheessa. Toteutan nukkekotini itse suunnittelemalla ja rakentamalla mdf-levystä. Nukkekoti on vaaleankeltainen ja sisustus tulee olemaan vaaleasävyistä. Voikukanlehden kartanossa on neljä kerrosta ja siellä asuu Jemina (Lil Bratz -nukke) vanhempineen ja sisaruksineen ja sukua. Jaloissa on aina pyörimässä liuta pieniä päivänsäteitä leikkimässä milloin hippaa, milloin piilosta. Voikukanlehden kartano on vanha Voikukanlehden suvussa kulkenut talo, jossa eletään nykypäivää. Talo sijaitsee kuvitteellisella Aavanniemi nimisellä paikkakunnalla, joka on metsänpeittoon kätketty kylä Suomen ja Venäjän rajavyöhykkeellä, vaaraisten erämaitten keskellä.


Mikä on metsänpeitto?
Metsänpeitto on kansanperinteessä tunnettu yliluonnollinen tila, johon ihminen tai esim. eläin voi joutua luonnossa kulkiessaan. Tuttu metsä voi näyttää aivan vieraalta. Tulee yhtäkkiä aivan hiljaista. Edes linnut eivät laula. On joutunut toiseen ulottuvuuteen, maahisten maille eksynyt tai viety. Etsijät eivät löydä, vaikka vierestä kulkisivat, koska ihminen tai eläin on muuttunut aivan kiven, kannon tms. näköiseksi etsijöitten silmissä. Myöskään avunhuudot eivät kantaudu etsijöitten korviin. Metsänpeitosta voi päästä pois kääntämällä vaatteet nurinpäin ja kengät väärinpäin tai metsänhenki (kuten lähteenhaltia) tai kuolleen ihmisen sielu voivat neuvoa reitin kotiin tai pois metsästä.


~~

Nukkekodin talli, eli Voikukanlehden talli:
(tarkempi esittely tulee joskus myöhemmin)


~~


Ichigo Karkki Café (Mansikkala)
Hattarakuja 11
Hyllynreunalla oleva kauppa ja kahvila,
jonka omistaa Jemina sekä Sointu:

Ichigo Karkki Café

~~


Kota

~~Pahkaluola


Tuli loimottaa ja ritisee. Miku taljalla istuu ja kannusta kalannahkaista soittaa.
(kannus=kehärumpu)

~~


Polkupyöräpaja


~~

Leipomo-konditoria-kahvila Heinänurmi


~~

Minikarkkikauppa:
~~

Suunnitteilla on myös joitakin kahviloita ja kauppoja. Mutta tilanpuute rajoittaa.

Lisäksi minulla on myös yksi itsetekemäni pienoishuone, josta ei ole vielä esittelyä täällä.

~~

Tässä kuvassa on joitain nukkekodin huonekalujani.

7 kommenttia:

 1. Oi miten suuri nukkekoti 0.0 Tulee varmaan aika täyttä vaikka talo on iso. Odotetaan voikukan lehden kartanon valmistusta

  VastaaPoista
 2. Mulle ei mittakaavat sano mitään niin tajuan oikean koon vasta valmiina :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista! :) Mittakaava ei kerrokaan nukkekodin kokoa, vaan vain mittasuhteen, eli sen kuinka paljon pienempi se on samanlaiseen oikeaan taloon verrattuna. Koska Voikukanlehden kartano olisi oikeassakin elämässä suurikokoinen talo, tulee siitä nukkekotinakin sellainen kuutiometrin kokoinen. Huonekorkeus siinä on n. 20 cm.

   Poista
  2. Okei, mistä olet saanut kaikki nuo tavarat?

   Poista
  3. Oon ostellu joitain juttuja kirppareilta, kiertsistä, kaupoista, huutonetistä, ebaysta, osa on lapsuudesta jääneitä, osa on lahjoja tai kavereilta saatuja tai jostain löytyneitä ja osa on ihan itse tehtyjä juttuja. :)

   Poista
 3. Oletkos saanut nukkekotisi jo valmiiksi?

  VastaaPoista